Начало Пресцентър Новини П О К А Н А ДО ЧАСТНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ, ИЗПИТВАЩИ ПРОБИ ОТ ДИВИ СВИНЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ТРИХИНЕЛА

П О К А Н А ДО ЧАСТНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ, ИЗПИТВАЩИ ПРОБИ ОТ ДИВИ СВИНЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ТРИХИНЕЛА

09.04.2019

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира безплатно обучение за работа с Модул „Лов“, което ще се проведе на 18 април 2019 г. от 10.00 ч. в Централно управление на Агенцията (бул. „Пенчо Славейков”  № 15a). В обучението могат да се включат представители на частните лаборатории,  изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела.

Електронната система за управление на вземането и анализирането на проби от диви свине за трихинелоза, наричана Модул „Лов“, е разработена по съвместна инициатива с ловните организации. Тя вече е в експлоатация и с нея се цели по-добро обслужване на ловците при изследванията и получаването на резултатите от изпитванията за трихинела по дивите свине.

Модул „Лов“ следва да се използва от всички лаборатории, извършващи това изпитване. Те ще трябва да приемат пробите чрез баркод и да въвеждат резултатите отново в системата.

Може да потвърдите присъствие на електронен адрес: am_nikolova@bfsa.bg. Молим, представителите на съответните лаборатории да изпратят своите данни не по късно от 15.04.2019 г.