Начало Пресцентър Новини Поздравителен адрес от изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните, д-р Дамян Илиев по случай Деня на растителнозащитника

Поздравителен адрес от изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните, д-р Дамян Илиев по случай Деня на растителнозащитника

16.01.2017 
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
 
 
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на растителнозащитника. Днес честваме 121 години растителнозащитна дейност в България. В този ден ние с гордост се обръщаме към дългия път на развитие на професията, даваме си равносметка за постигнатото и поставяме бъдещи цели.
 
Работата на растителната защита е основополагаща не само за здравето на растенията и на животните, но и за безопасността на храните за хората.
 
Важно е  земеделските производители да третират своята продукция  с разрешените за употреба препарати в България, за да  намалят рисковете от загуби на некачествена земеделска продукция, щадящи околната среда, почвите, водите и планетата изобщо. 
 
Скъпи колеги, благодаря Ви за усилията, които полагате, въпреки обективните трудности. Продължавайте да бъдете отдадени на професията и заедно да се изправим подготвени пред новите предизвикателства със знания и умения, за да развиваме тази важна професия и да бъдем полезни на обществото.
 
Желая здраве на Вас и Вашите семейства. 
 
Честит празник!
 
 
 
Д-Р ДАМЯН ИЛИЕВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР