Начало Пресцентър БАБХ в медиите БАБХ стартира масови проверки за великденските празници

БАБХ стартира масови проверки за великденските празници

31.03.2015

Българската агенция по безопасност на храните предприе масови проверки за великденските празници. Следи се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Инспектори ще проверяват цехове, магазини и ресторанти.

За да се избегнат неприятни моменти и търговски злоупотреби, експерти проверяват щателно типичните великденски стоки.

При закупуването на яйца специално внимание трябва да обърнем на маркировката - печат, който съдържа кода на производителя.

Агнешкото месо също е неизменна част от празничната трапеза. Като всеки животински продукт начинът му на съхранение е от изключително значение. Честно нашенци предпочитат да си купят месо за празника от пазара или направо от стопаните. Препоръчително е обаче производителите да бъдат регламентирани – само така качеството на месото е гарантирано.

Все още болшинството от българи държат на домашното производство и българското винаги е предпочитано. Тенденция, която не е останала незабелязана и от търговците.

Освен за качеството на основните продукти, инспекторите ще проверяват внимателно и боите за яйца, както и пресните плодове, и зеленчуци. Проверките ще продължат до 13 април.